Wat heb ik aan fysiotherapie bij hardloopklachten?

Fysiotherapie bij hardlopen:Tijdens het hardlopen hebben je benen veel te verduren. Je zet namelijk meer kracht op je benen en er komt ook meer gewicht op. Hierdoor kunnen er gemakkelijk sportblessures ontstaan, die voor langere tijd kunnen aanhouden.

Veel voorkomende harloopklachten

Veelvoorkomende blessures zijn springersknieën, loper knieën, Mediaal tibiaal stress syndroom (pijn aan het scheenbeen), achillespeesontsteking en pijn aan de onderkant van uw hiel. De pijn kan blijven aanhouden als u blijft hardlopen, maar stoppen met sporten is ook geen optie. Een fysiotherapeut kan u dan helpen om te kijken wat er wel mogelijk is ondanks de blessure, om zo een goed balans te kunnen vinden tussen sport en rust.

Tijdens het hardlopen hebben je benen veel te verduren.

Conditie en techniek

Naast het hogere lichaamsgewicht hebben lang niet alle hardlopers de goede lopershouding wanneer zij aan het sporten zijn. Ook dit kan na verloop van tijd leiden tot lichamelijke klachten. De fysiotherapeut kan u dan helpen bij het aanleren van de goede houding, om zo klachten tijdens en na het hardlopen te verminderen en uw lichaam minder te belasten. Zo’n verkeerde houding kan namelijk meerdere oorzaken hebben en de meesten hebben het niet eens door vanwege een automatische houding die zij zichzelf aangeleerd hebben.

Hardlopen helpt fysiotherapie

Waarom naar de fysio bij hardloopklachten

Wat kunnen fysiotherapeuten voor u betekenen? Fysiotherapeuten kunnen helpen met het aanbevelen van een goede houding, goed materiaal om aan te zitten en eventueel verhelpen van de huidige klachten die er al zijn. De behandeling zal worden aangepast naar de eigen situatie, er is meer aandacht voor u als individu.

Waar u zelf thuis al voor kan zorgen is dat de zithouding in een hoek van 90 graden is, waarbij bureautafel en -stoel op de goede hoogte staan. In de bureaustoel moet een lekkere bolling zitten die valt in het holletje van de rug.  Zorg dat uw computer zo staat, dat u niet naar beneden kijkt. U moet recht op kunnen zitten. Rek sterk gedurende het zitten uw spieren goed, om verstijving te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Behandelmethode
Blessures

Fysiotherapie na een meniscus blessure

Lees artikel
Behandelmethode
Blessures

Fysiotherapie bij een tenniselleboog

Lees artikel
Behandelmethode
Blessures

Revalidatie na een heupblessure

Lees artikel